המקום: גני שפירא בשכונת שפירא. הפרויקט: ארבעה דונמים שיוקמו על קרקע עירונית. הזוכים המאושרים: רק 44 משפחות או זוגות צעירים. תאריך יעד לסיום: אי שם בשנת 2013. עיריית תל אביב במלוא תפארתה.
הבוקר פרסמה עיריית תל אביב את המכרז הראשון להקמת דיור בר השגה בדרום העיר. הפרוייקט מבורך, אך לוח הזמנים וכמובן ההיצע מגוחכים עד מאוד. 69 דירות, מתוכן 44 דירות במכרז לעומדים בקריטריונים ושאר הדירות, 24 במספר יימכרו בשוק החופשי. בסוף נובמבר אמורה העייריה לסיים את המכרז כאשר היזם שיזכה בפרויקט יצטרך למכור דירת שלושה חדרים בשטח של 72 מ"ר עם מרפסת וחניה ב-982 אלף שקל ודירת גן בת 4 חדרים בשטח של 79 מ"ר עם מרתף וגינה ב-1.2 מיליון שקל.
הדירות מיועדות לזכאים בלבד שאמורים לעמוד בקריטריונים אותם החליטה העירייה לפני שלוש שנים, עת הקימה ועדה למציאת פתרונות לדיור בר השגה בראשותו של סגן ראש העיר ארנון גלעדי. אותה ועדה קבעה את הקריטריונים ודרך היישום של דיור בר השגה. הקריטריונים הם: תושבי תל אביב יפו ברציפות במשך חמש שנים, עד גיל 45, שנמצאים בעשירון השביעי ומטה (הכנסה החודשית ברוטו למשק הבית אינה עולה על השכר הממוצע במשק שהוא כיום 14.4 אלף שקל). בנוסף, יצטרכו המועמדים לתת הצהרת הון ונכסים, שתכלול נדל"ן, כלי רכב, נכסים פיננסיים וכו'.
תנאי נוסף הוא שהמשפחה צריכה להיחשב כעובדת וממצה את כושר ההשתכרות שלה. להגדרה זו מתאימה משפחה שאחד מבני הזוג עובד במשרה מלאה או בעל תיק במס הכנסה. קריטריון נוסף לזכאות, שאינו מהווה תנאי סף אך הוא שיקול בגודל הדירה - משק ובית ובו ילד בן 12 ומטה יקבל דירה בגודל של יותר מ-60 מ"ר. דירות קטנות יוקצו למשקי בית ללא ילדים. בנוסף לכל זה, הרי שמדובר בהגרלה של אלפי אנשים המבקשים לשים את ידם על כל מכרז.
עיריית תל אביב הידועה בכך שאינה פראיירית, משתמשת גם כאן בשיטת המקל והגזר ובכדי למנוע מאנשים לרמות את המערכת, מי שנתן דיווחי סרק לא אמינים לא רק שלא יזכה במכרז אלא גם יקבל עונש חינוכי. הוא לא יוכל להתמודד יותר בהגרלות של קרקעות עירוניות, ייאלץ להחזיר את ההטבה וישלם קנס.
אז היום יצא הפרויקט הראשון לדרך בשכונת שפירא. המשקיעים צופים לשכונה החדשה והמתהווה עליות מחירים נאות, אך נכון להיות השכונה והמיקום הדרום תל אביב עדיין נמצא בשולי מפת הביקושים. ומה צופן לנו העתיד בעיר תל אביב? מי שמצפה בכיליון עיניים להצפת דירות בהישג יד במרכז העיר עומד להתאכזב בגדול. להלן הפרוייקטים הבאים המתוכננים למכרז: רחוב לוחמי גליפולי בשכונת יד אליהו (38 דירות בנות השגה), רחוב מיכאלאנג'לו ביפו (16 דירות), בשוק העלייה (50 דירות) ובמגרש נוסף ביד אליהו כ-100 דירות. ועל זה נאמר, כדור אקמול לחולה סופני.
חנית אטדגי הינה כתבת מייאסטייט וכל הכתבות באתר מקוריות ובלעדיות.
לתגובות הארות או הערות: hanit99@gmail.com
יש לכם גם מה להגיד לאומה? מסר שאתם רוצים להעביר לעם?
דעה מקורית שלכם? פתרון לבעיית הנדל"ן? הדעה שלכם יכולה להתפרסם פה!
שלחו לנו את כתבתכם לדוא"ל info@myestate.co.il
צרפו תמונה תמונה אישית שלכם, ופרטים על עצמכם,
והיא תעלה למדור דעות נדל"ן במייאסטייט בחשיפה ארצית!
מייאסטייט נותנת במה חופשית לציבור בישראל להביע את דעתו!
מכל הוועדות ומכל ההפגנות בסוף יוצא פרויקט אחד?
בתור אחד שמשתתף קבוע בהפגנות וחי את המחאה מהעם אני חושב שלא די בפתרון יחיד, אלה צריכה להיקבע מדיניות של הפשרת קרקעות חקלאיים, מכירת קרקע זולה ליזמים שמוכנים למכור דירות בר השגה.. ומלבד כל זאת אני חושב שבנייה בפרפריה תוריד את הלחץ בתנאי שיעמדו בדיבורים שנאמרו לגביי הוזלת התחבורה הציבורית וכו'..
עניין אחרון.. אתמול ראיתי בערוץ 22 על החרזים.. זה מוגזם ששני שליש לא עובדים בתוך הגברים.. הנטל צריך להיות על כולם!!!!
הסקט ולמד
כל הכבוד על המחווה..
רק חבל שהיא ניתנת לאוכלוסייה מאוד מצומצמת.
ראשי הערים תלמדו מרון חולדאי.. צריכים להאבק על זכותנו לדיור עד הסוף!
זה חייב להיקבע כמדיניות
וזה לא קושר לראשי עריות..
עם כל הכבוד לראשי העריות
אני לא חושב שיש להם חלק במאבק.. הם מונעים ע"י החליל של היזמים!
עם כל הכבוד לעריית תל אביב
איפה הייתם עד עכשיו?
ולמה כל נושא המחאה ירד מהכותרות?
מצויין
סוף סוף יש דיור למי שצריך באמת וכל מי שמנסה לתפוס טרמפ על השכבות החלשות לא יוכל להינות
יוזמה מבורכת
הגיע הזמן.. המחאה נותנת משהו..
אבל מה עם כל הארץ?
ממש בושה!! אקמול לחולה סופני משפט מדוייק ומתאים במצב הזה..
אני חושבת שאין מנוס מבאמת להגדיל את ההיצע..
אך בד בבד פרויקט אחד לא יכול להועיל ולא במעט..
הביקוש הוא עצום ומוכפל פי כמה וכמה על ההיצע..
היוזמה מבורכת אך כמובן שנצטרך עוד יוזמות שכאלו..
ואגב אני בספק אם זה קרה בעקבות המחאות האחרונות..
פרסום תגובה חדשה