140 אלף דירות עומדות ריקות במהלך השנה ומאוכלסות רק כשתושבי החוץ מחליטים לבוא ולבקר במדינתנו הקטנה. 140 אלף דירות שיכלו להיות מאוכלסות ע"י זוגות צעירים או משפחות. 140 אלף סיבות לקום ולזעוק או לחילופין לקרוא ל"מכסחי השדים".
הן נמצאות בכל הארץ. נתניה, ירושלים, תל אביב, חיפה, אילת. אלה הן "דירות הרפאים" שנקראות כך בשל היותן בבעלות תושבי חוץ שמגיעים לארץ פעם בשנה אם בכלל. הבעיה בדירות הרפאים היא לא רק שהן עומדות ריקות, אלא הן מעלות את מחירי הדירות שגורמות למצוקת דיור נוראית.
איתי רביב, בן 38 נשוי ואב לשניים, תושב ירושלים החליט להרים את הכפפה ולצאת כנגד התופעה העגומה: "לא הגיוני שיש מצוקת דיור כל כך גדולה וממשלת ישראל נותנת לעשירים תושבי חוץ לקנות בתים בארץ ובמיוחד בירושלים כשהם משלמים מיסים כאילו הם היו תושבי המדינה. נמאס כבר מדירות הרפאים הללו". זעקתו של רביב היא זעקת רבים. באזור ירושלים בלבד ישנן כ 11,000 דירות השייכות לתושבי חוץ. בין היתר מדובר על דירות שממוקמות בשכונות יוקרה כמו רחביה וטלביה. כבר בסוף שנת 2009 החליט ראש עיריית ירושלים ניר ברקת לעשות סוף לתופעה ופנה יחד עם ארגון "מלונה" לבעלי הדירות הריקות בבקשה שישכירו את המתחמים לסטודנטים או למשפחות. למרות מאמציו של ראש העיר, ההיענות הייתה דלה וזאת לאחר שלדיון במועצת העיר הגיעו נציגים בודדים של בעלי הדירות. יש לא מעט סיבות לכך שבעלי הבתים לא מוכנים להשכיר את הנכסים שלהם, הראשונה והעיקרית היא שאינם מעוניינם שזרים יגורו בבית והבעיותיות היא שאותם אנשים גם לא ממש זקוקים לכספי השכירות.
וירושלים לא לבד. רק השבוע התבשרנו כי "אלמוני" קנה דופלקס מפואר בתל אביב בפרוייקט שרונה בסכום אסטרונומי של 36 מליון ש"ח. אגב, לכל מי שמבקש לדעת, הוא לא לקח משכנתא, כי הרי מדובר בתושב חוץ שביקש להפתיע את אישתו בעוד בית בארץ ישראל הקדושה. כ 7000 דירות ריקות עומדות נכון להיות בתל אביב. אף אחת מהן אינה מוצעת להשכרה ובמקרה של תל אביב כעסם של התושבים מופנה לראש העיר רון חולדאי שאינו נוקף אצבע ואינו מנסה לשנות את הסטיסטיקה העגומה.
ויש עוד עיר אחת, עיר הקיץ של ישראל שסובלת גם היא מבעיית דירות הרפאים. כפי שידוע לכולנו, אילת עיר קטנטונת בגודלה, סה"כ 87 אלף דונם. במהלך כל השנה מאוכלסת העיר בתושביה כ 30,000 במספר ובמליוני תיירים שפוקדים אותה. בנייני מגורים אין יותר מדי בעיר היות ורוב האנשים מגיעים לנפוש בבתי המלון בעיר. מהדירות שכן מאוכלסות, ישנן כ 2,200 דירות רפאים שנקנו בעיקר ע"י תושבי חוץ צרפתים שמגיעים בעיקר בחודשי הקיץ לנפוש ולבלות. מצוקת הדיור החמורה בארץ אינה פוסחת על אילת, אבל נראה כי למרות שהבעיה כי הדירות עומדות ריקות, מה שיותר מפריע לתושבי העיר היא העובדה כי ברגע שאין תושבים קבועים נפגעת הפרנסה. הרי בחודשי הקיץ נוהרים מליוני אנשים לאילת, אבל מה קורה בשאר חודשי השנה שהתיירות אינה בשיאה? אין אנשים שייסעו במוניות, יקנו במכולת, יאלכסו את הגנים ובתי הספר או סתם יילכו למסעדה טובה. עיר קטנטונת כבר אמרנו...
וכן, לכל הרשימה הזו ניתן להוסיף את נתניה, חיפה, הרצליה ועוד ערים נוספות. ומה הפתרון? השבוע בשיחות שקיימו אנשי המחאה עם וועדת הבדיקה של "רוטשילד" הועלה פתרון אחד יצירתי. ייקור המיסים לתושבי חוץ שקונים בתים בישראל. ההגיון הוא נכון ואפילו צודק. מי שלא גר כאן אינו זכאי לקבל את הזכויות של תושבי מדינת ישראל. השאלה היא האם מישהו בממשלה יסכים לפגוע בציפור נפשם של יהודי העולם המבקשים "להכות שורשים" בארץ?. זה הזמן לקרוא למכסחי השדים.
חנית אטדגי הינה כתבת מייאסטייט וכל הכתבות באתר מקוריות ובלעדיות.
לתגובות הארות או הערות: hanit99@gmail.com
יש לכם גם מה להגיד לאומה? מסר שאתם רוצים להעביר לעם?
דעה מקורית שלכם? פתרון לבעיית הנדל"ן? הדעה שלכם יכולה להתפרסם פה!
שלחו לנו את כתבתכם לדוא"ל info@myestate.co.il
צרפו תמונה תמונה אישית שלכם, ופרטים על עצמכם,
והיא תעלה למדור דעות נדל"ן במייאסטייט בחשיפה ארצית!
מייאסטייט נותנת במה חופשית לציבור בישראל להביע את דעתו!
פרסום תגובה חדשה