פרופ' יוסי יונה במתקפה נגד נסיון ההתקרבות של יו"ר וועדת הבדיקה פרופ' מנואל טרכטנברג. הוראת בנימין נתניהו לוועדה הייתה "לרדת לעם" ולקבל עיצות על מנת לצנן את הבעירה. האם כך יתנהל המשא ומתן?
כבר שבוע וחצי שוועדת הבדיקה אותה הקים ראש הממשלה בינימין נתניהו מקיימת שיחות, נפגשת עם אנשי המחאה הגדולה ומנסה למצוא פתרונות למצוקת יוקר המחייה בארץ ובראשה מצוקת הדיור. הוועדה שמונה בעיקר כלכלנים אמורה הייתה לבחון כלכלית את תקציב המדינה על מנת לראות מאיפה מגייסים ארבעה או חמישה מיליארד שקל. במקום זאת, נראה כי אנשי הוועדה ובמיוחד פרופ' מנואל טרכטנברג מקיימים "משאל עם" לגבי בעיות קונקרטיות שיובילו, כך התקווה לסתימת פיות.
בנוסף לפגישות עם מנהיגי המחאה וצוותי הייעוץ שלהם הקים טרכטנברג דף פייסבוק בו ביקש לשמוע על מצוקות אזרחי המדינה. בין היתר קיבל טרכטנברג טענות אבל גם פתרונות כמו למשל להעלות את מחירי הסיגריות על מנת להגדיל את קופת המדינה, או למשל להפריד רשויות על מנת שתקציבי רשויות יהיו נמוכים והכסף יגיע למקומות הנכונים, חובת שירות צבאי לכל המגזרים ועוד. כל הפתרונות האלה אולי לא נופלים על אוזנים אטומות ו"סבא" טרכטנברג אכן גולש לו בין דפי הפייסבוק ומקבל רעיונות, אבל האם באמת ככה זה צריך להיות? האם יו"ר וועדה כלכלית אמור להתארח באוהלי המחאה ולנאום למול הציבור? לשוטט באינטרנט על מנת לקבל עיצות? נראה כי טרכטנברג בהוראת נתניהו או לא מנסה יותר לבנות לעצמו דמות ציבורית, ממש כמו באגדה, מראה מראה שעל הקיר, מי האיש הכי נחמד בעיר?
בנוסף, מנהיגי המחאה מקבלים בשבוע האחרון רוח גבית מלא מעט יועצים חכמים שיודעים ומכירים את תקציב המדינה, פרופ' יוסי יונה מיוזמי העזרה למנהיגי המחאה חושב שמס השפתיים שהממשלה מגישה עד כה אינו אמין ומוכן בעצמו ללכת צעד אחד קדימה על מנת לשנות את פני החברה. יונה אמר השבוע: "בדומה למנהיגי המחאה, אין לנו עניין להתדיין עם ועדות שתפקידן להוליך שולל ובכך להחמיץ את ההזדמנות של המחאה הזו. עבודת הצוותים לא תסתפק בתיקונים מינוריים במצב הקיים. אנחנו לא מתכנסים כדי לנסח אוטופיה, כדי לנסח שינוי מבני והדרגתי של השיטה. נשלב מומחיות מקצועית ורגישות חברתית". ומה היה לטרכטנברג להגיד בנדון? הוא ממשיך להיות ממלכתי עד הסוף: "אני מכיר מקרוב את רוב רובם של אנשי הצוות שקם", המשיך טרכטנברג. "הם אנשים מעולים שבאמת רוצים לתרום. אנחנו נשמח מאוד לקבל מהם חומרים, רעיונות והצעות שיוכלו בהחלט לסייע בגיבוש הפתרונות".
אז הביקורת ממשיכה, במיוחד ביומיים האחרונים ובדגש על התנהלותו של טרכטנברג שמנסה כנראה למשוך את הזמן, אך יחד עם זאת, יש לא מעט אנשים בניהם גם מארגני המחאה שחושבים שהשקיפות שיש בין שני הצוותים, זו של הממשלה וזו של שדרת רוטשילד תביא בסופו של דבר לשינוי. הזמן אכן ייעשה את שלו, אבל בינתיים? סבא טרכטנברג ימשיך לחייך ולפזר מילים יפות בכל פעם שישים פעמיו לרוטשילד או יעמוד למול מסכי הטלוויזיה.
חנית אטדגי הינה כתבת מייאסטייט וכל הכתבות באתר מקוריות ובלעדיות.
לתגובות הארות או הערות: hanit99@gmail.com
לא כ"כ סקפטי
בניגוד לקודמי אני חושב שיש עניין בנשעה וזה טוב שיש נכונות!
לא יודע כמה אני מאמין
ועדות , או לא ועדות
עד שאין עובדות בשטח כלום לא עובד.
פרסום תגובה חדשה