אלו שחושבים שיש להם אהבה לעבודות גבס ואלו שמעוניינים לנסות בעצמם בניית קיר גבס יכולים למצוא את הדרך הנכונה לעשות זאת. אין ספק שבפעמים שונות לא ממש חייבים להיעזר בבעל מקצוע אלא שניתן גם להרים פרויקט מסוים לבד ולראות כיצד אנו מחמיאים לעצמנו בסיומו המוצלח של פרויקט נחמד כלשהו.
בתקופה המודרנית שבה אנו חיים כיום אנו יכולים לראות כיצד קירות גבס תופסים את מקומם של קירות הבלוקים המסורתיים בפנים הבית. כיום ניתן לראות כיצד בניית קיר גבס מביאה לתוצאות מדהימות של עיצובים ומחיצות שקשה להאמין עד כמה מהר הן מוקמות ועד כמה טוב הן נראות בכל חלק בבית.
להכיר את החומרים המתאימים
מי שמעוניין להתחיל בתהליך של בניית קיר גבס חייב לבדוק את השטח שבו הוא מתכוון לעבוד. אם מדובר במקום שבו יכולה להיות רטיבות או לחות מסוימת הרי שעליו לרכוש גבס ירוק שעמיד ברטיבויות שונות. מי שבונה קיר גבס במקום שבו עוברים חוטי חשמל חשוב שירכוש גבס ורוד שנחשב לעמיד בתנאי אש מסוימים.
הגבס הלבן הרגיל הוא זה שמתאים לשאר המקומות בבית ויחד איתו יש לרכוש גם פרופילים מתאימים. הפרופילים מתחלקים לשניים. חלק הולכים להיות מסגרת הקיר וחלק אחר יהיו עמודי האורך שיוצרים את החוזק של הקיר. חשוב לרכוש גם ברגים מיוחדים לגבס שחלקם אמורים להיות עם ראש קודח מיוחד.
לעבוד במדויק שלב אחרי שלב
בניית קיר גבס מתחילה עם לקיחת מידות וחיתוך הפרופילים בהתאם. לאחר מכן יש להעמיק את הפרופילים וליצור את צורת הקיר הרצוי. לאחר שנוצרה קונסטרוקציה חזקה אפשר לחפות אותה בלוחות הגבס המתאימים (רק לאחר שהעברנו צנרת או חשמל אם צריך). הצמדת הלוחות נעשית בעזרת הברגים המיוחדים שקנינו.
עם סיום חיפוי הקונסטרוקציה עם הלוחות השונים (שאותם ניתן לחתוך עם סכין יפני רחב בהתאם למידות שאתם צריכים) הגיע הזמן למלא את הרווחים ואת החורים השונים עם דבק שפכטל איכותי. לאחר מכן יש לשפשף את החומר היבש עם נייר ליטוש מתאים ורק לבסוף מסיימים כל בניית קיר גבס עם צביעה.
לאלו שביננו שאין להם את היכולת לבצע עבודות גבס לבד יכולים לפנות לבעל מקצוע בתחום , רק חשוב לוודא ולראות עבודות קודמות של אותו בעל מקצוע.
קבל 5 הצעות חינם לעבודת גבס
פרסום תגובה חדשה