גם השבוע הופנתה ביקורת נוקבת נגד משרד הביטחון שמסרב לשחרר שטחים נטושים שבבעלותו וזאת רק על מנת לא לגרוע מתקציב המשרד. מבקר המדינה כבר התריע על בזבזנות ואטימות, עכשיו נשאר רק לתרגם זאת בהחלטה אמיצה של ראש הממשלה לשים יד על הקרקעות הנטושות.
שום דבר לא ממש השתנה בשבוע האחרון בכל הנוגע למצוקת הדיור. אנשי המחאה עדיין ישנים באוהלים בכל רחבי הארץ, הוועדות השונות מנסות לעשות את כל מה שהן רק יכולות על מנת להביא פתרון של לפחות ארבעה מיליארד שקל על מנת לתקן את עיוות החמש שנים האחרונות, ורק משרד אחד אינו לוקח יד בדבר ומתבצר בעמדתו העיקשת וחסרת ההגיון, המשרד הזה הוא משרד הביטחון.
יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ רוני בראון שחרר השבוע את האמירה הזו: "קיים שפע של קרקעות זמינות לבנייה במרכז ובפריפריה, אך פיקוח ובקרה רשלנית ובזבזנית מעכבים את שיווקן לציבור כבר עשרות שנים. צה"ל לא משחרר לבנייה בסיסים שנטש מזמן". אז נכון שאפשר להאשים את בר און ברצון לפגוע בממשלה הנוכחית אליה הוא לא שייך, אבל יחד עם זאת אי אפשר להתעלם שבמשך שנים, מתריע מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס על בזבוז משאבים וזאת בנוסף לעובדה כי יש אפשרות להשתמש בקרקעות אותם מחזיק צה"ל.
בדו"ח מבקר המדינה שפורסם במארס האחרון וביקר את השימוש של צה"ל בקרקעות מדינה, עולה כי הצבא מונע החזרת שטחים למינהל מקרקעי ישראל בהיקף של אלפי דונמים של מחנות נטושים. מאחר שהבקרה רופפת, ייתכן כי ישנם בסיסים נטושים שבכלל לא ידועים למטכ"ל. עוד התגלה בדו"ח כי ב-2008-2009 שילם צה"ל ארנונה בסכום של 25 מיליון שקל עבור מחנות שאינם בשימוש.
מי שעמד הבוקר לצד המלצות המבקר ואף תקף את התנהלות משרד הביטחון הוא לא אחר מאשר הרמטכ"ל לשעבר שאול מופז שכיום משמש יו"ר ועדת החוץ והביטחון. מופז שמכיר את המערכת כמו את כף ידו צוטט הבוקר וקבע: "אנו מסוגלים ליצור התייעלות של מערכת הביטחון בגובה של 4 מיליארד שקל בשנה שלא תבוא על חשבון המוכנות של צה"ל. אנו נוכל להבטיח ריסון של תקציב הביטחון באופן שלא יפגע בהצטיידות ובאימונים".
ואיך בדיוק מופז מתכוון לעשות את זה? יש לו תוכנית, אך בד בבד אי אפשר להתעלם מהפזילה שלו לעבר כיוון כסא ראש הממשלה "צריך להעביר את נתניהו משולחן הממשלה, אמר מופז והוסיף: "אני אוכל להביא מנדטים מהמרכז ומהימין וליצור רוב שיאפשר את החלפתו של נתניהו. ישנה אפשרות לעשות שינוי. הגדלת מקורות ההכנסה תיעשה באמצעות העלאת יעד הגירעון בתקציב המדינה ב-2% בשנה למשך חמש שנים בלבד, מהלך שיגדיל את המקורות ב-16 מיליארד שקל בשנה. הגדלת יעד הגירעון תופנה ליעדים ספציפיים ולא תשמש למשכורות או הסכמים קואליציוניים. תוספת המשאבים שתתקבל כתוצאה מכך תופנה לצורכי השקעה, בין היתר, במוסדות חינוך, בתי חולים, שילוב עובדים במשק והקמת תשתיות תחבורה ציבורית, ולהגדלת כושר הייצור של המשק".
אז בינתיים, כשכל העולם מבקש להפיל את בינימין נתניהו ומנסה למצוא פתרונות יצירתיים, נראה כי הביקורת גם אם היא אינה ביקורת נקיית כפיים היא אכן מוצדקת ומישהו חייב להגיע כבר להחלטה להפקיע את הקרקעות הלא מיושבות של צה"ל לטובת אזרחי המדינה.
חנית אטדגי הינה כתבת מייאסטייט וכל הכתבות באתר מקוריות ובלעדיות.
לתגובות הארות או הערות: hanit99@gmail.com
פרסום תגובה חדשה